Dag van de Introvert

29 dagen te gaan
introvert dag
  • Evenement: Dag van de Introvert
  • Startdatum: 2024-01-02
  • Einddatum: 2024-01-02

Over Dag van de Introvert

Voor introverte mensen is 2 januari een dag van verlossing en verluchting. Na alle drukke feestdagen van de afgelopen maand, is het nu eindelijk weer gedaan met al dat drukke gedoe. Er is weer even rust en dat is wat iemand met een introverte persoonlijkheid nodig heeft.

Deze dag is vooral bedoeld om meer begrip te krijgen voor introverte mensen. Voor degenen die zich liever terugtrekken in de rustige hoeken van gedachten en gevoelens. De dag is een erkenning voor de waarde van introspectie en diepe verbinding met zichzelf. Terwijl onze wereld lijkt te draaien rond de extravert, is het juist belangrijk om ook de introvert te erkennen. De “Dag van de Introvert” helpt hierbij en zorgt ervoor dat de bijdragen van introverte mensen erkent en gevierd worden.

Introverte mensen geven de voorkeur aan diepgaande gesprekken en maar een klein aantal connecties met anderen. Wel streven zij meer naar diepgaande vriendschappen en leggen zij hier ook meer waarde bij. Ook zijn introverte mensen vaak slim, creatief of zitten zij vol met wijsheid. Deze dag is dan ook een ode aan degenen wiens kracht schuilt in de stilte, en wiens schittering straalt van binnenuit. Oftewel de introverte mens.

Deze internationale dag is nog niet zo heel oud en wordt pas sinds 2011 gezien als een officiële “speciale” dag. De dag is in het leven geroepen nadat een schrijver met een introvert karakter hier in een blogpost aandacht voor vroeg. Sindsdien wordt hier 2 januari voor aangehouden, omdat dit vlak na de periode van drukke feestdagen is. Om die reden dus het perfecte moment om even de rust te herpakken en tot jezelf te komen.