Feestdagen

Welkom op Alle-kalenders.nl, waar je de meest uitgebreide feestdagenkalender vindt! Ontdek belangrijke feestdagen van over de hele wereld. Of je nu houdt van kleurrijke festivals, traditionele ceremonies of internationale vieringen, hier vind je het allemaal!

FeestdagenDatumWeeknr.Dagen tot
1e Kerstdag 2023-12-25 52 -
Oud en Nieuw 2023-12-31 52 -
Nieuwjaarsdag 2024-01-01 01 -
Driekoningen 2024-01-06 01 -
Carnaval 2024-02-11 07 -

Vier feest met onze feestdagenkalender

Waarom onze feestdagenkalender gebruiken?

Een feestdagenkalender is meer dan alleen een lijst met datums. Het is een bron van culturele kennis en een kans om nieuwe tradities te omarmen. Onze feestdagenkalender biedt een overzicht van de belangrijkste vieringen en helpt je beter te begrijpen hoe verschillende culturen hun rijke erfgoed vieren. Het is ook een handig hulpmiddel om vooruit te plannen voor feestelijke bijeenkomsten met vrienden en familie.

Ontdek onze feestdagenkalender

Bij alle-kalenders.nl hebben we met zorg een diverse collectie feestdagenkalenders samengesteld, met vieringen van over de hele wereld. Enkele van de thema's die je kunt ontdekken zijn:

Officiële feestdagen

Hoewel sommige feestdagen, zoals Kerstmis en Oud & Nieuw, altijd op dezelfde datum vallen, zijn er ook feestdagen zoals Pasen die elk jaar op andere datums vallen.

Culturele festivals

Stap in de betoverende wereld van culturele festivals en rijke tradities. Weet wanneer je in het Holi-feest in India terecht kunt komen, waar mensen elkaar met gekleurde poeders bestrooien en zo de overwinning van het goede op het kwade vieren. Feest mee met het Carnaval in Brazilië, waar uitbundige parades, dans en muziek de straten vullen met vreugde en opwinding.

Religieuze vieringen

Duik in de wereld van religieuze vieringen. Weet wanneer het Eid-al-Fitr (Suikerfeest) wordt gevierd, waar moslims het einde van de Ramadan vieren met heerlijke zoetigheden. Of ontdek wanneer Diwali, het schitterende hindoeïstische festival van licht, plaats gaat vinden.

Nationale herdenkingen

Verdiep je in de nationale trots en geschiedenis tijdens gedenkwaardige nationale vieringen en herdenkingen. Vier Koningsdag mee in Nederland. Plan je reis rond Onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten. Op alle-kalenders.nl vind je wanneer deze nationale herdenkingen elk land versterken.

Ontdek ook onze andere kalenders

Met onze feestdagenkalender ben je altijd voorbereid om bijzondere momenten te vieren, waar ter wereld je ook bent.

  • Vakantiekalender: Plan je vakantie op het meest gunstige moment.
  • Inhaakkalender: Ontdek creatieve manieren om in te spelen op actuele gebeurtenissen en trends.

Met Alle-kalenders.nl mis je nooit meer een belangrijke datum. Start vandaag nog met plannen en blijf altijd op de hoogte!