De dag van de ondernemer

dagen geleden
De dag van de ondernemer
  • Evenement: De dag van de ondernemer
  • Startdatum:
  • Einddatum:

Over De dag van de ondernemer

Op 17 november is het de dag van de ondernemer. Vandaag zullen we stilstaan bij de bijdrage die ondernemers hebben binnen onze samenleving. Omdat ondernemers eigenlijk het kloppende hart vormen van de economie, hier hun volledige toewijding in stoppen en continu hard werken, verdienen ze een vorm van erkenning met waardering.

Het is niet alleen een dag zijn waarop het succes gevierd wordt, maar vandaag bespreken we ook onze waardering voor de ondernemers die dagelijks met uitdagingen worden geconfronteerd. Dit kan variëren van financiële hindernissen tot aan het sturen van marktdynamieken die actief zijn. Om dit allemaal goed te kunnen managen wordt heel veel doorzettingsvermogen vereist en ook verwacht risico’s te durven nemen om dromen werkelijkheid te laten worden.

Innovatie staat centraal in het vaak en daarom is de dag van de ondernemers een ideaal moment om de creativiteit en het doorzettingsvermogen te vieren waar echte ondernemers continu streven naar verbetering van de onderneming. Het maakt in dit geval niet uit of het gaat om het introduceren van nieuwe technologieën, nieuwe duurzame bedrijfsmodellen of het creëren van unieke producten. Ondernemers zijn de drijvende kracht achter vooruitgang. Een voorbeeld hiervan is De Goedkoopste Veranda in ’s-hertogenbosch. Zij proberen iedere dag weer zoveel mogelijk nieuwe ideeën op tafel te gooien om te blijven groeien en verbeteren.

Deze dag moet ons er allemaal aan herinneren hoe we op een lokale manier de ondernemers kunnen ondersteunen. Het maakt niet uit hoe groot het gebaar is, als er maar een teken van dankbaarheid is. Want uiteindelijk hebben we allemaal het beste aan wel groeiende economie. Je kunt bijvoorbeeld al iets kleins doen, zoals vooral lokale dingen kopen op deze dag of een complimentje geven aan de ondernemer zelf. Vaak geven de ondernemers zelf al verschillende aanbiedingen waarbij de prijzen tijdelijk zullen worden verlaagd.

Vandaag is het ook een mooi moment om eens te reflecteren op de ondersteuning die ondernemers nodig hebben om hun werk zo goed mogelijk uit te voeren. Het onderwijs speelt hierin ook een hele belangrijke rol. Hier wordt immers de interesse gewekt ergens aan de slag te gaan en misschien richting de toekomst nieuwe ondernemers op te leiden.