Internationale dag van het naakt tuinieren

Waldo Taekema
29 mei 2024
tuinieren tijdens internationale dag van naakt tuinieren

Ieder jaar vieren we op de eerste zaterdag van mei de internationale dag van het naakt tuinieren. Wat we doen op die dag is natuurlijk simpel: trek je kleding uit en plant wat bloemen. Het is een dag waarin iedereen inclusief kan zijn. Je hoeft hierbij geen hectare bosgrond achter je huis te hebben. Het kan ook al simpel op het balkon.

Naakt tuinieren voor een positief zelfbeeld

De internationale dag van naakt tuinieren is gekoppeld aan de landelijke naturistenbeweging. De BFC vindt dat tuinieren net zo goed naakt gedaan kan worden. Het zou namelijk bijdragen aan een positief zelfbeeld.

Ga niet verder dan je eigen tuin

Naakt tuinieren is niet overal toegestaan. De internationale dag van naakt tuinieren beperkt zich dus voor alle duidelijkheid tot je eigen tuin. Het is dan ook niet de bedoeling om naar het park of bos te gaan. Daar loop je alleen maar risico op rare blikken en een GAS-boete voor exhibitionisme.

Let op je eigen veiligheid

Door naakt te tuinieren ga je terug naar de essentie, maar vergeet de rondslingerende details niet. Een hark die bijvoorbeeld nog in het gras ligt zou de dag van naakt tuinieren je wel eens meer kwaad dan goed kunnen doen. Blijf ook uit de buurt van stekelige planten. Voorzie ook de nodige veiligheidskledij zoals schoenen, handschoenen en eventuele andere bescherming wanneer je de snoeischaar of grasmaaier gebruikt.

Warme zonnige dagen

In de maand mei kunnen de eerste zonnestralen voorkomen. Wanneer je deelneemt aan de internationale dag van naakt tuinieren is het belangrijk om je lichaam goed te beschermen. Je lichaam is namelijk nog niet gewend aan deze eerste zonnestralen. Het is belangrijk om je dan ook goed in te smeren. Vooral als je jouw tuinterras gaat schoonmaken met een hogedrukreiniger. Water in combinatie met zon zorgt er namelijk voor dat je sneller kunt verbranden.

Dus, doe jij dit jaar met de internationale dag van naakt tuinieren? Geniet ervan, maar wees extra voorzichtig.

Ben je benieuwd naar andere bijzondere feestdagen? Lees dan meer over de landelijke opschoondag.