De beste maand om te verhuizen

Waldo Taekema
19 december 2023
verhuizen

Verhuizen is een van die levensgebeurtenissen die we vaak proberen te plannen op een moment dat het zo soep mogelijk verloopt. De keuze van de juiste maand om dit te doen kan een redelijke invloed hebben op hoe stressvol of aangenaam de verhuizing zal zijn. In deze blog gaan we de voordelen van verschillende maanden bespreken en waarom sommige maanden beter kunnen zijn dan andere als het gaat om verhuizen.

Mei & Juni - het begin van het verhuisseizoen

Mei en juni worden vaak beschouwd als de beste maanden om te verhuizen. Het weer is meestal mild, wat betekent dat je niet hoeft te worstelen met extreme hitte of kou. Handig wanneer er geen air conditioning aanwezig is. Bovendien zijn de dagen langer, wat betekent dat je meer daglicht hebt om te verhuizen, wat handig is als je veel spullen hebt. Een ander voordeel om het te doen in mei of juni is dat veel mensen hun verhuizing in de zomermaanden plannen, wat betekent dat verhuisbedrijven over het algemeen beschikbaar zijn. Dit kan resulteren in lagere kosten en meer flexibiliteit bij het plannen van je verhuizing.

September en Oktober - het einde van het verhuisseizoen

Als je liever niet midden in de zomer wilt verhuizen, kijk dan naar september of oktober. Deze maanden zijn het einde van het verhuisseizoen en bieden nog steeds veel voordelen. Het weer is over het algemeen aangenaam, met koelere temperaturen dan in de zomer, maar nog steeds genoeg daglicht om de verhuizing goed te laten verlopen. Bovendien zijn veel mensen al verhuisd aan het begin van de zomer, dus je hebt mogelijk minder gedoe bij het boeken van verhuisdiensten. Dit kan ook zorgen voor kostenbesparingen en meer beschikbaarheid.

December en Januari - de winterse uitdaging

Verhuizen in de wintermaanden, zoals december en januari, kan een uitdaging zijn vanwege het onvoorspelbare weer. Sneeuw, ijs en koude temperaturen kunnen het verhuizen moeilijk maken en vertragen. Als je echter flexibel bent en de juiste voorbereidingen treft, kun je nog steeds met succes verhuizen in de winter. Een voordeel van verhuizen in de winter is dat verhuisbedrijven meestal minder druk zijn en lagere tarieven kunnen aanbieden. Ook zijn sommige verhuurders geneigd om lagere huurprijzen aan te bieden voor huizen en appartementen tijdens het laagseizoen. Een kleine verbouwing kan ook praktischer zijn in de winter, schilders en loodgieters hebben vaak meer tijd in het najaar.

Juli en Augustus: verhuizen in de hitte

Hoewel de zomervakantie meestal populair is voor verhuizingen vanwege het aangename weer, kunnen juli en augustus heel heet zijn in sommige gebieden. Het verhuizen in de hitte kan zwaar zijn voor zowel jou als de verhuizers. Zorg ervoor dat je voldoende water en bescherming tegen de zon hebt als je ervoor kiest om in deze maanden te verhuizen.

Ben jij aan het verhuizen en wil je een nieuwe gezellige stijl creëren in je nieuwe huis? Ga dan voor de chorus collection van Conceptual Furniture en ga voor een gezellige warme sfeer in je nieuwe huis.