De dag van het schoonmaken

Waldo Taekema
22 december 2023
schoonmaken

Schoonmaken is een activiteit die we allemaal wel eens moeten doen, of we het nu leuk vinden of niet. Het is een belangrijk onderdeel van het behouden van een gezond en georganiseerd huis. En hoewel het misschien niet een van de leukste taken is die we moeten doen kan het heel fijn zijn om een schoon en verfrissend huis te hebben. In deze blog gaan we kijken hoe een dagje schoonmaken eruit ziet.

De start van de dag

De dag van het schoonmaken begint vaak vroeg in de ochtend. Na een goede nachtrust voelen we ons verfrist en klaar om de uitdagingen van de dag aan te gaan. Maar voordat we aan onze schoonmaakroutine beginnen is een stevig ontbijt nodig. Een goede maaltijd geeft ons de energie die we nodig hebben om de klus te klaren.

De planning

Een van de belangrijkste aspecten van de dag van het schoonmaken is de planning. Voordat we onze handen vuil maken is het belangrijk om te bedenken hoe we dit gaan aanpakken. Welke kamers moeten er schoongemaakt worden? Zijn er specifieke taken die prioriteit hebben? Misschien is het tijd om die stoffige hoeken aan te pakken of die rommelige kast op te ruimen. Zelfs die stoffen stoel die al een jaar aan het stoffen is. Lees hier hoe je een stoffen stoel schoonmaakt.

Heb je niet genoeg aan 1 schoonmaakdag? Misschien is het dan handig om seizoensgebonden schoon te maken. Lees er hier meer over.

De benodigdheden

Voordat we aan de slag kunnen gaan moeten we ervoor zorgen dat we alle benodigdheden bij de hand hebben. Denk aan stofzuigers, bezems, emmers, schoonmaakmiddelen en doekjes. Het is ook een goed moment om te controleren of we nog voldoende voorraad hebben van de schoonmaakproducten. Ook met het oog op de volgende schoonmaakronde.

Aan de slag!

Nu is het tijd om echt aan het werk te gaan. We beginnen vaak met het opruimen van rommel en het verzamelen van vuile was. Vervolgens kunnen we de stofzuiger tevoorschijn halen en de vloeren goed schoonmaken. Het stof en vuil verdwijnen als sneeuw voor de zon en we voelen ons al snel trots op onze inspanningen. Na uren van hard werk heb je de beloning. Een schoon en opgeruimd huis staat altijd netjes.

Ben jij benieuwd naar bijzondere feestdagen waarvan jij nog niet wist dat ze bestonden? Bekijk dan onze inhaakkalender.

Lees ook: de dag van het kasteel