Hoe een kalender je helpt bij een georganiseerde verhuizing

Waldo Taekema
14 december 2023
verhuizing

Een verhuizing is vaak een van de meest stressvolle gebeurtenissen in ons leven. Er komt zoveel bij kijken, van het inpakken van alle spullen tot het regelen van een verhuisbedrijf en het aanpassen van je adresgegevens. Het is gemakkelijk om in de stress te raken door al deze taken. Gelukkig is er een handig hulpmiddel dat je kan helpen om georganiseerd te blijven tijdens je verhuizing, namelijk een kalender. In deze blog gaan we kijken hoe het gebruik van een kalender je kan helpen om je verhuizing soepeler te laten verlopen.

Maak een planning

Het eerste wat je moet doen bij het plannen van je verhuizing is het opstellen van een goede planning. Een kalender is de ideale tool om dit overzichtelijk te krijgen. Begin met het vaststellen van de verhuisdatum en werk van daaruit terug. Markeer belangrijke datums, zoals de datum waarop je je huidige woning moet verlaten en de datum waarop je je nieuwe woning kunt betreden. Dit geeft je een duidelijk tijdspad om mee te werken. Houd ook rekening met eventuele feestdagen.

Deel de taken op

Bij een verhuizing komen een heleboel taken kijken. Gebruik je kalender om deze taken in te plannen en wijs de verantwoordelijkheden toe aan jezelf of andere gezinsleden. Het verdelen van de taken helpt om de last gelijkmatig te verdelen en voorkomt dat je alles op het laatste moment moet doen.

Herinneringen instellen

Een kalender biedt de mogelijkheid om herinneringen in te stellen voor belangrijke datums en taken. Stel herinneringen in voor deadlines, zoals het opzeggen van huurcontracten of dat je op tijd een verhuisbedrijf hebt geregeld. Op die manier kun je er zeker van zijn dat je geen belangrijke stappen overslaat.

Houd belangrijke contactgegevens bij

Tijdens een verhuizing moet je mogelijk contact opnemen met verschillende partijen, zoals verhuisbedrijven, loodgieters en makelaars. Gebruik je kalender om de belangrijke gegevens bij te houden, zoals telefoonnummers en e-mailadressen. Dit maakt het gemakkelijke om snel de informatie bij de hand te hebben als je die nodig hebt.

Een kalender kan mensen dus zeker helpen bij het verhuizen. Het zou dus ook een leuk cadeau kunnen zijn voor als iemand gaat verhuizen. Heeft diegene die jij kent al een kalender in huis? Laat je hier alvast inspireren voor andere leuke cadeaus voor iemand die gaat verhuizen.

Lees hier op welke maand je het beste kunt verhuizen.